Arhiv člankov Arhiv člankov
English version
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 3 (od skupaj 3)
Publikacija Članek
Naslovnica
Podjetje in delo, 2010⁄8

IZBIRA UPRAVLJALCA POKOJNINSKEGA ZAVAROVANJA IN PRAVILA O JAVNEM NAROČANJU

Vesna Kranjc, 15.12.2010

Uprava, PRORAČUN

Vesna Kranjc, Podjetje in delo, 8/2010Sodišče EU (veliki senat) je v zadevi C-271/08, Evropska komisija proti Zvezni republiki Nemčiji, dne 15. julija 2010 odločilo, da je pogodba za storitve poklicnega pokojninskega zavarovanja za delavce občinskih javnih služb javno naročilo ter da občinske uprave ali podjetja, ki so naročniki, teh poslov ne morejo oddajati neposredno osebam, ki so navedene v kolektivni pogodbi, ki med drugim ureja preoblikovanje dela plače v pokojninsko zavarovanje.
Naslovnica
Podjetje in delo, 2010⁄3-4

Oddaja javnih naročil s sklepanjem okvirnih sporazumov po noveli ZJN-2B

Vesna Kranjc, 17.6.2010

PRORAČUN

Vesna Kranjc, Podjetje in delo, 3-4/2010Prispevek obravnava okvirne sporazume v javnem naročanju, to je oddajo javnih naročil po posebnem postopku, v katerem naročnik izbere eno ali več strank okvirnega sporazuma, ki so njegovi potencialni dobavitelji blaga, storitev ali gradenj. Posebnost takšne oddaje javnih naročil je, da ob sklenitvi okvirnega sporazuma niso vedno določeni vsi pogoji posla. Če okvirni sporazum določa vse pogoje posla, je lahko sporazum sklenjen z eno ali več strankami. Če pa okvirni sporazum ne določi vseh pogojev, mora naročnik sporazum skleniti z več strankami oziroma ponudniki. V takšnih primerih pozneje pozove stranke, da si konkurirajo za pridobitev konkretnega naročila. Avtorica obravnava posebna vprašanja oddaje javnih naročil s sklepanjem okvirnih sporazumov, kot so trajanje sporazuma, vrste objav, pogoji za spremembo določb okvirnega sporazuma in dodelitev naročila.
Naslovnica
Podjetje in delo, 2010⁄2

JAVNO NAROČILO, ODDAJA JAVNEGA NAROČILA BREZ JAVNEGA RAZPISA, PRAVNO VARSTVO

Vesna Kranjc, 16.4.2010

PRORAČUN

Vesna Kranjc, Podjetje in delo, 2/2010Naročnik je na portalu javnih naročil objavil obvestilo o oddaji javnega naročila. Iz obvestila je razvidno, da je naročnik oddal javno naročilo po postopku s pogajanji brez predhodnega javnega razpisa. V obvestilu je navedeno, da je bil postopek s poga
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPodjetje in delo
8(1) 3-4(1) 2(1)

Leto objave

< Vsi
2010(3)
> April(1) > Junij(1) > December(1)

Področja

< Vsi 3. JAVNE FINANCE 3.3. PRORAČUN

Avtorji

ABCĆČDĐEFGHIJK LMNOPQRSŠTUVWXYZŽ

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov